Am avut eu ceva suspiciuni privind reţeta asta,totuşi am lasat-o aşa.A ieşit deosebit de cremoasă şi gustoasa,dar nu s-a îngheţat suficient.Mie-mi place,dar data viitoare am sa procedez altfel.
Galbenusurile la amestecam cu zaharul vanilat si cele doua linguri de zahar.Sucul de portocale il amestecam cu siropul de grenadine si zeama de lamaie.Siropul de grenadine are o culoare rosu intens si va intensifica culoarea data de sucul de portocale.Incalzim siropul,apoi il amestecam cu galbenusurile amestecate cu zahar.
Punem amestecul la foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema groasa.Va dura 10-15 minute.
Luam de pe foc si adaugam frisca amestecata cu iaurtul.Punem iar vasul pe foc 5 minute la foc foarte mic.
Eu cred ca aici nu ar mai fi trebuit pus pe foc,dar asa era reteta.
Lasam sa se raceasca,punem intr-un vas la congelator peste noapte.Dupa cateva ore,adaugam capsuni taiati bucati.
Gustul este excelent,dar pacat ca aspectul nu este cel pe care ar trebui sa-l aiba o inghetata.