Mare amatoare de inghetata fiind, profit de caldura de afara pentru a experimenta cat mai multe texturi si arome pentru incantarea noastra sau a celor ce ne trec pragul. De data asta o inghetata cu cocos, facuta saptamana trecuta, pe care am inceput-o cu gandul sa dau aroma de cocos laptelui, dar am terminat-o adaugand cocos, peste cel pus initial. Nu am prea facut poze din motiv de deces al acumulatorilor. Intre timp m-am inoit cu o pereche de acumulatori, asa ca la inghetata cu rom am si poze.
Am incalzit laptele cu 60 g razatura de cocos, apoi l-am racit. Am adaugat ouale si o parte de zahar, le-am omogenizat si le-am pus pe foc pana am obtinut o crema de consistenta smantanii. Smantana am batut-o putin cu cateva linguri de zahar. Frisca am batut-o spuma, dar nu prea tare. In crema de oua racita bine am adaugat inca 40 g cocos, si am amestecat-o cu smantana, apoi cu frisca batuta si am omogenizat bine.
Am lasat la congelator cam 6 ore, fara sa fie necesar sa amestec. Nu s-au facut ace de gheata.