Inghetata caramel cu topping de ciocolata

de JulyCris in Dulciuri, 10 Iun 2014 | 3654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida(hulala am folosit eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata caramel cu topping de ciocolata:

Intr-o craticioara mixam galbenusurile bine cu zaharul(150 gr) pana ce compozitia devine cremoasa si zaharul s-a topit in totalitate. Adaugam laptele(200 ml) in fir subtire,mixand in continuare.Punem compozitia  pe foc mic,amestecand continuu pana incepe sa se ingroasa. Atentie! Nu trebuie sa lasam prea mult compozitia pe foc pt ca se poate taia. Nu o lasati mai mult de 7-8 minute.

Intr-o alta craticioara punem cele 150 gr zahar ramase la caramelizat.Cand a devenit auriu,adaugam restul de lapte(100 ml) si lasam la foc mic pana se topeste zaharul in totalitate,iar siropul se ingroasa putin(4-5 minute).

Racim compozitia de oua si siropul caramel. Adaugam siropul caramel peste compozitia de oua si omogenizam bine. Batem frisca bine si o amestecam cu compozitia de oua si caramel.Punem in caserole si bagam la rece(cel putin 3-4 ore inainte de servire). Ornam cu topping de ciocolata sau...dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel cu topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

JulyCris 1

11.06.2014, 09:13

Dau si ție,Rocsi. :-)

JulyCris 1

11.06.2014, 09:14

Mariana

robert_b 1

13.07.2014, 20:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor aromati