Cred ca la Miha am vazut o inghetata de lapte care m-a inspirat foarte tare. Dupa ce am facut varianta mea, m-am gandit sa v-o aduc si voua si asta este primul nume care mi-a venit in minte. Este atat de buna...cea mai buna din tot ce-am facut pana acum.
Albusurile le-am batut spuma tare, apoi am adaugat zaharul pudra si am batut pana s-a facut tare ca la bezea.
In alt vas am batut frisca pana s-a intarit.
Peste crema de albus am adaugat intai smantana grasa, apoi smantana pentru gatit si laptele, omogenizand dupa fiecare. Am turnat amestecul acesta peste frisca batuta si am omogenizat.
Am pus la congelator cateva ore, timp in care am amestecat de trei ori sa nu faca ace (de fapt mi-era pofta si tot controlam daca a inghetat si mai gustam cate putin). Cand am amestecat a treia oara am pus si fulgii de ciocolata.
Dupa ce o sa incercati reteta asta, o sa faceti ca mine. Am tot dat tarcoale frigiderului si in 2 zile nu a mai fost pic de inghetata.
1
Este atat de buna incat cred o sa o folosesc ca baza pentru alte arome.