Se zice ca in prima zi a anului sa manacam peste si asa vom trece mai usor ...,precum pestele prin ape.Va doresc un An Nou cu multe bucurii,fericire si mult noroc!!!!
Pestele se condimenteaza bine si il dam la frigidem pentru 1 ora.
Pregatim o tigaie intinsa speciala pentru gratar si punem inelele de somon la foc potrivit,acoperite cu un capac,fara a pune ulei.Va devenii usor suculent si astfel se va patrunde bine.Il intoarcem din cand in cand,iar cand sucul s-a evaporat avem grija sa nu se arda.
Orezul se spala in apa rece si apoi il scurgem,ardeii ii taiem in cubulete mici si punem totul intr-o craticioara cu putin ulei.Adaugam sare si piper,putina apa si lasam sa fiarba bobul de orez.
Punem orezul si ardeiul intr-un pahar si-l rasturnam pe farfurie formand mici ''capite'';).Asezam inelele de somon langa orez si servim cu lamaie si salata.