De multe ori am sentimentul "as rontai ceva" - mai ales cand stau in fata televizorului - si la fel de des habar nu am ce-as manca. Dar, zilele trecute am gasit o gustare rapida, pe care o poate prepara oricine fara prea mare efort, cunostinte culinare sau ingrediente spectaculoase.Sursa de inspiratie: e-retete. Iata despre ce este vorba.
Taiem bagheta pe jumatate, apoi in doua, pe lungime.
Amestecam untul moale cu uleiul de masline pana devine o pasta.
Adaugam usturoiul pisat, oregano, sare, patrunjelul tocat si amestecam bine pana se omogenizeaza totul.
Ungem jumatatile de bagheta cu un strat generos de pasta de unt.
Asezam painea unsa in tava si lasam la cuptor, la 240 grade aproximativ 10 minute pana ce aceasta se rumeneste usor pe margini, in zona cojii. (fara sa se arda).
Mutam tava pe nivelul cel mai de sus al cuptorului si mai lasam aproximativ 2-3 minute, tot la 240 grade, pana ce se rumenesc frumos.
Lasam putin sa se raceasca, apoi taiem cu ajutorul unui cutit de paine, bucatele late de aproximativ 2 cm. Le servim imediat, cat sunt crocante sau le putem pastra in punga de hartie pentru a le manca si a doua zi.
1
Merg de minune cu un pahar cu bere sau lapte batut.