Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express

de Merisor in Multicooking, 18 Apr 2019 | 2601 vizualizari

 

Foarte fragedă a ieșit carnea și foarte bun sosul, cu multă ceapă, cu ardei copt și suc de roșii preparat în casă.
Sosul este ușor picant, dar și ușor dulce-acrișor, exact cum preferăm noi sosurile.
Iar multicookerul crock pot express este de notă maximă, îl recomand cu mare drag și încredere pentru că prea bune ies preparatele la el!

 

INGREDIENTE

  • pulpele de la un iepure de curte
  • 2 ardei capia copți
  • 4 cepe medii
  • 4 căței de usturoi
  • 800 gr sos de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • zeama de la o lămâie
  • 150 ml vin alb, demisec
  • 50 ml ulei
  • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express:

Pregătim carnea, curățând-o și porționând-o, apoi o stropim ușor cu zeamă de lămâie și presărăm peste ea sare și piper. O lăsăm la rece 20-30 de minute, într-un vas acoperit.

Mai întâi folosim funcția de sotare, pentru a sota carnea și ceapa.

Pornim multicookerul pe funcția BROWN/SOTE, pentru 15 minute. Așteptăm să se încălzească aparatul, apoi punem uleiul și îl lăsăm să se încălzească. Pe display-ul aparatului apare HEAT, iar când este încălzit se va auzi un semnal sonor.
Adăugăm carnea și o rumenim pe toate părțile, întorcând-o cu o spatulă de silicon. Când carnea este suficient de sigilată, adăugăm ceapa curățată și tocată julien și 2 căței de usturoi tocați rondele. Din nou amestecăm bine până când ceapa devine translucidă, apoi, în ultimele 5 minute, adăugăm vinul. După ce expiră timpul de la funcția de sotare, adăugăm în vas, restul ingredientelor: condimentele, ardeiul copt și tocat mărunt, sosul de roșii și 2 căței de usturoi dați pe răzătoare. Așezăm capacul multicookerului și reglăm supapa pe poziția închis. Setăm funcția POULTRY, pentru 25 minute, la temperatura HIGH. De acum nu mai avem treabă cu mâncarea, așteptăm cu nerăbdare expirarea timpului. Pe display-ul aparatului vom vedea din nou HEAT, iar când aparatul ajunge la temperatura setată, acest mesaj dispare și apare timpul de preparare. După ce timpul de gătire a expirat, se aude un semnal sonor, apoi multicookerul trece automat pe modul KEEP WARM( păstrare la cald). Apăsăm butonul START/STOP. Cu ajutorul unei spatule lungi, rotim butonul supapei spre poziția deschis, permițând aburului să se elibereze. După ce tot aburul s-a eliberat, mai așteptăm 5 minute și rotim capacul spre poziția deschis, apoi îl putem ridica, dar neapărat folosind o mănușă. Presărăm, peste deliciosul iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi, pătrunjel verde și putem să-l savurăm cu mămăliguță, sau cum preferă fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu varza rosie calita la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune