Este cea mai buna iahnie pe care am mancat-o. Unii au zis ca nu vor sa manance asa ceva, dar dupa ce au simtit mirosul, nu s-au mai putut abtine.
Initial am pus fasolea la fiert pentru a prepara fasole frecata. Uitandu-ma la ea ce frumos fierbe, mi-a trecut prin cap sa iau o parte din fasole sa o prepar sub forma de iahnie. Asa ca deja era fiarta mai bine de jumatate si nu a durat decat 2 ore la crock pot sa se gateasca.
Fasolea se tine in apa rece peste noapte. Dupa cum am spus, o pusesem la fiert in apa cu sare pentru a pregati fasole frecata. Cand am luat din ea pentru a face iahnie, era mai mult de jumatate fiarta.
Se conecteaza aparatul slow cooker Crock Pot la sursa de curent si se seteaza pe programul high pentru 2 ore. Se toarna uleiul si se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa sa se incalzeasca. Intre timp se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pune si morcovul in vas si se amesteca impreuna. Se pune fasolea, se toarna din apa in care a fiert fasolea cat sa o acopere nu foarte tare. Se pun boabele de piper, frunzele de dafin, crenguta de cimbru si bulionul. Se amesteca si se pune capacul.
Carnatul se taie rondele si se prajeste usor intr-o tigaie. Usturoiul se curata si se taie feliute.
Inainte cu o jumatate de ora de a se termina programul aparatului, se pun carnatii si usturoiul. Se amesteca si se lasa pana la final.
Pofta buna!
1
Daca o vreti de post, se renunta la carnati. E la fel de buna!