Gutuia este un fruct pe care il ador de aceea am zis sa incerc si un lichior de gutui .
Reteta nu este grea, deci puteti sa incercati, daca aveti curiozitate .
Se folosesc gutui bine coapte, se spala gutuile si se curata cotorul .
Gutuile se taie felii lungi si se pun in damigeana .
Eu am folosit o damigeana de 10 l .
Am pus un strat de gutui si un strat de zahar, alternand gutuile si zaharul pana am pus toata cantitatea de gutui si de zahar .
Am pus damigeana in camara si in fiecare zi am agitat damigeana astfel ca zaharul sa se topeasca .
Dupa o saptamana a rezultat un sirop gros si foarte dulce.
Acum e momentul sa adaugam alcoolul dublul rafinat si lasam amestecul rezultat la macerat inca 10 – 15 zile.
Pe urma strecuram lichidul si il punem iar in damigeana si adaugam tuica in cantitate cat dorim sa iasa de tare lichiorul nostru .
1
daca nu doriti sa folositi tuica, se poate folosi vodca - mie imi place ce aroma are lichiorul de gutui, dar puteti pune si alte arome : anason, scortisoara sau vanilie dupa preferinta