Gustarile promise ...un fel de paine umpluta!!!

de puideom150 in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2011 | 8103 vizualizari

 

Am crezut ca o sa va pot vorbi, intr-o singura postare despre mai multe gustari la un loc si o sa fac un fel de...6 in 1!!! Nu merge!!! ;-) La cat sunt eu de vorba lunga...cred ca imi trebuie o postare separata si daca vreausa va povestesc despre... paine cu unt :-))) Asa ca am ales sa prezint fiecare fel separat dar facand trimitere la ideea initiala... Gustarile promise. :-)
Inainte de toate, trebuie sa va spun de ce am numit aceasta reteta "un fel de paine umpluta". Pentru ca nu am voie sa ma joc cu faina... :-( Oana mi-a promis o bataie buna, daca ma pune Aghiuta si-i umplu bucataria cu faina, in incercarea de a face vreun aluat ceva... Acu`...trebuie sa recunosc, ca am avut asemenea incercari si m-a gasit plin de faina pana la genunchi. Ce era in jurul meu... nu va inchipuiti! :-)) Dar, asta se intampla mai pe la inceputurile mele in ale bucatarelii. Eu am incercat sa-i spun ca "m-am schimbat si nu o sa mai fac nici o data asa ceva..." (replica asta parca am auzit-o prin filme...se referea la cu totul alte situatii, insa merge si in cazul meu... :-)) ) Nu ma crede...si nu stiu de ce!!! :-)) Eeei...pana la urma orice rau e inspre bine! Am scapat de munca si am apelat la aluatul de pizza la pachet, care este cam acelasi lucru. Dar, pe cei care doresc, sau eventual dispun de o masina de facut paine, ii sfatuiesc sa faca un kg. de aluat, suficient pentru doua paini. Eu am facut o singura painica de data asta si o sa va spun ce am folosit:

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu aluat pentru pizza (500 g.)
  • 2-300 g. de cascaval ras
  • vreo 15 ciuperci champinion
  • cateva fasii de ardei kapia
  • sare si piper
  • ulei si faina pentru tapetat tava (sau hartie de copt)
  • un ou
  • seminte de mac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustarile promise ...un fel de paine umpluta!!!:

In primul rand am lasat aluatul la temperatura camerei timp de cateva ore, pentru se decongela. Cand a ajuns suficient de maleabil, pentru a se putea lucra cu el, am uns o tava cu ulei si apoi am tapetat-o cu faina. Am intins foaia de aluat pe masa si am asezat ciupercile intr-un singur rand. Am incadrat ciupercile cu felii de ardei kapia, dupa care am presarat cascavalul ras, sare si piper. Apoi am rasucit aluatul formand o rulada pe care am asezat-o in tava, am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o sa creasca timp de 30-40 de minute. Dupa acest timp, am uns painea cu ou si am presarat pe deasupra seminte de mac. Asta am avut in casa... Puteti sa presarati susan sau chiar ierburi aromatice, uscate. Sunt la fel de bune! Nu a mai fost nevoie decat sa astept vreo 40-45 de minute, pana cand painea mea s-a rumenit si a devenit numai buna de mancat...

Pentru ca am avut mai multa treaba in acea zi, nu prea am avut timp de poze. De aceea ingredientele, modul de lucru, si fotografia de prezentare sunt de la painea facuta de ziua mea. In schimb. celelalte fotografii au fost facute cu o alta ocazie. Atunci am facut doua astfel de rulouri care au fost umplute cu un amestec de branza proaspata si telemea, ciuperci trase in unt, ardei, rosii si ierburi aromatice. Am facut de mai multe ori astfel de paine si de fiecare data am folosit alta compozitie pentru a o umple, in functie de inspiratie sau de ingredientele din casa. Pana la urma, fotografiile sunt doar pentru a exemplifica modul de lucru si de aceea cred ca nu o sa va deranjeze faptul ca imaginile nu sunt, toate, de la reteta prezentata. Sper sa va placa ambele variante si astept de la dumneavoastra alte idei pentru..."un fel de paine umpluta..." :-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustarile promise ...un fel de paine umpluta!!!" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli