Betisoarele de crabi sau surimi se dezvelesc de pelicula si se lasa intr-o farfurie pentru ca sa ajunga la temperatura camerei.
Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascate. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare, si se pune aparte in alta farfurie plata. Untul se lasa in prealabil sa se inmoaie - sa devina molcut.
Cateii de usturoi se curata si se piseaza marunt, marunt. Usturoiul se pune dupa gust.
Toate ingredientele se adauga intr-o farfurie mai adinca. Se adauga o lingura de maioneza provansal sau un ou fiert dat prin razatoarea mica si se amesteca foarte bine cu o lingura .
Fiecare betisor de crab se desface . Sunt 2 metode de desfacere .- totul depinde de calitatea lor. I metoda- se ia un betisor in mina si se roteste putin intre palme.
Veti vedea cum se desfasoara intr-o fisie dreptunghiulara.
Daca observati ca nu vrea sa se desfasoare , se pune intr-o farfurie cu putina apa calduta si se lasa vreo 30 secunde. Dupa aceea se vor desface cu usurinta. Dar in unele cazuri foarte rare ele nu se desfac, sau la desfacerea lor se rup tare.
Totul depinde de calitatea lor.
Fiecare betisor desfacut se unge cu pasta de cascaval si se stringe la forma initiala. Se pun la frigider pentru intarire timp de o ora-doua.
Dupa aceea se taie feliute pe diagonala lor cu un cutit si se aranjeaza pe platou , dupa cum este aratat in foto.
Din masa primita se formeaza niste bilute mici sau mai mari si se dau prin cascavalul ras prin razatoarea mica. Se aranjeaza in farfurii peste feliile de surimi taiate sau in alte moduri. Urmariti dupa fotografii.