Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval

de Sidy in Pui, 19 Iun 2012 | 6629 vizualizari

 

O reteta gustoasa de conopida cu piept de pui,potrivita pentru zilele de duminica, cand nu ai chef sa stai in bucatarie sa gatesti, ci sa stai alaturi de cei dragi.Sper sa va placa....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui dezosat
  • 1 conopida
  • 5-6 oua( depinde cat de mari sunt)
  • 150 g cascaval
  • 250 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • rosii cherry
  • sare
  • piper
  • boia
  • o lingurita unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval:

Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem in apa clocotita cu sare , pentru 5 minute sa fiarba , apoi strecuram apa de pe ea.

Pieptul de pui il taiem cuburi, il asezonam si il amestecam apoi si cu putin patrunjel verde proaspat tocat.

Ouale le batem bine cu sare,piper , apoi adaugam smantana si amestecam sa se omogenizeze.

Ungem forma siliconata de guguluf cu unt si punem in ea 1/3 din ouale batute cu smantana.

Asezam apoi jumatate din cuburile de carne iar peste ele conopida fiarta.Radem jumatate din cascaval si presaram patrunjel verde deasupra.

Punem peste toate inca 1/3 din compozitia de oua batute cu smantana adaugam cuburile de carne ramase, conopida si cealalta parte de oua cu smantana. Radem cascaval deasupra, presaram cu cascaval razuit si patrunjel verde si dam forma de guguluf la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se rumeneste mancarea deasupra.

Scoatem guguluful din cuptor si il lasam 10 minute sa se odihneasca, apoi  punem o farfurie peste el si cu o miscare rapida rasturnam guguluful cu susul in jos pe farfurie.

Il ornam cu rosii cherry si patrunjel verde , apoi se poate servi asa simplu sau cu o lingura cu smantana alaturi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu pui si masline