un desert aromat si racoros
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos.
Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele de mac si zeama unei jumatati de lamai.
Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, apoi alternativ cate putina faina si cate o lingura de albusuri batute.
Ungem tigaia dry cooker cu ulei, punem compozitia obtinuta si o dam la copt la temperatura moderata pentru 35 min. la 175 grade. (afacem testul cu scobitoarea)
Scoatem blatul din tava /tigaie pe un platou si il lasam la racorit.
Crema de biscuiti se prepara simplu, dizolvam zaharul pudra si zaharul vanilat in lapte caldut, apoi punem biscuitii rupti in laptele indulcit si crema obtinuta o repartizam pe toata suprafata gugulufului.
Peste crema de biscuiti asezam un rand de capsuni proaspeti taiati in sferturi.
Crema de mascarpone cu unt o preparam astfel: Amestecam separat 100 gr. de unt (la temperatura camerei) cu 50 gr. zahar pudra. In alt vas amestecam mascarponele cu 100 gr. zahar pudra. Dupa ce am obtinut consistenta dorita amestecam cremele, ajutandu-ne de o lingura din lemn.
Asezam crema peste capsuni si imbracam tot guguluful cu aceasta crema.
Decoram cu bombonele colorate si dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!