Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, tare ca pentru bezea.
Apoi separat galbenusurile se amesteca cu untul moale pana devine ca o crema.Se adauga cu grija amestecand usor de sus in jos peste albusuri.Apoi pisam bine de tot miezul de nuca, il amestecam cu branza faramitata bine, cu faina si praful de copt.Acest amestec se presara in ploaie usor peste spuma de ou cu unt.
Cand e gata omogenizat se toarna in forma de guguluf unsa cu unt si se baga la cuptorul incins la foc mediu cam 20 de minute sau pana se rumeneste.Daca nu sunteti siguri faceti testul cu scobitoarea, daca se ia pe ea aluat mai trebuie lasat la cuptor.Apoi cand e gata il scoateti si -l lasati sa se racesca putin
In acest timp faceti repede sosul alb pentru decor.Topiti untul apoi adaugati faina si apoi laptele.Amestecati energic cu un tel nemetalic ca sa evitati cocoloasele.Adaugati la sfarsit o lingura de iaurt simplu(eu am folosit Cremosso sau puteti pune o smanatana mai dulce)si zaharul pudra.Amestecati bine de tot si apoi turnati cu o lingura in mod dezordonat peste guguluf.
Adaugati jumatatile de nuca deasupra si gata! Este foarte pufos si are un gust extraordinar! Daca va place branza cu nuci sigur o sa va placa acest guguluf.Nu uitati sa impartiti cu cineva drag!