Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

de Sidy in Prajituri, 13 Dec 2012 | 2985 vizualizari

 

Un guguluf si niste briose fine si delicioase pt amatorii de nuca si ciocolata....
Reteta o am din retetarul de pe site-ul Dr Oetker( plus ce am mai adaugat eu), a iesit un guguluf numai bun de drum sau de servit dimineata la o cafeluta.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 150 g zahar tos
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g miez nuca
  • 175 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri rase ness
  • 100 ml apa fierbinte
  • 100 g ciocolata
  • 5 oua
  • 1 baton vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite polen
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata:

Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.

Separam  albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).

Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt si nucile macinate.

In albusurile batute adfaugam uleiul si amestecam sa se omogenizeze bine.

Galbenusurile le mixam cu zaharul praf, apoi adaugam laptele.

Faina o incorporam in amestecul de albusuri, apoi adaugam si galbenusurile mixate.Omogenizam.

La sfarsit adaugam cafeaua , ciocolata rasa, coaja de lamaie si polenul.Amestecam sa se omogenizeze.

Intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina , punem compozitia.

Pentru ca forma mea de guguluf nu este asa de mare si mi-a mai ramas aluat, l-am pus in 6 forme de briose.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sa se coaca.

Lasam sa se raceasca in forma 10 minute , apoi se scoate si se pudreaza cu zahar praf.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chec cu Vin Rosu si Ciocolata (Reteta Video)