Guguluf aromat

de Valclaudia in Prajituri, 5 Iul 2013 | 7177 vizualizari

 

aveam 5 albusuri ramase stinghere prin frigider, cateva zmeurici la fel de stinghere,chef de bubuleala si pofta de dulce...

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina (proaspat cernuta)
  • 150 ml bere cu aroma de zmeura
  • 1 buc. crema de unt (150gr)
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins in cativa stropi de otet
  • 50 gr stafide
  • 1 cescuta zmeura proaspata
  • 1 lingura gris
  • 1 plic glazura de ciocolata
  • zahar sau bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat:

Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.

Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema ferma. Reducem din viteza mixerului,adaugam bicarbonatul stins si berea in fir subtire.

Cand compozitia noastra capata consistenta unui amestec normal de galbenusuri frecate cu zahar, adaugam alternativ spuma de albusuri si faina, pana incorporam intreaga cantitate de ingrediente. Adaugam stafidele.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei, turnam amestecul in forma,presaram grisul deasupra apoi zmeura si dam la cuptor (preincalzit) la temperatura medie cca 45-50 minute

Facem testul cu scobitoarea,lasam la racit si ornam cu glazura de ciocolata si zahar tos.

Rezulta un guguluf aromat,usor acrisor de la zmeura.

 

TIPS-URI

1

Serviti cu incredere la cafea :) Buna dimineata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra cu portocale