aveam 5 albusuri ramase stinghere prin frigider, cateva zmeurici la fel de stinghere,chef de bubuleala si pofta de dulce...
Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.
Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema ferma. Reducem din viteza mixerului,adaugam bicarbonatul stins si berea in fir subtire.
Cand compozitia noastra capata consistenta unui amestec normal de galbenusuri frecate cu zahar, adaugam alternativ spuma de albusuri si faina, pana incorporam intreaga cantitate de ingrediente. Adaugam stafidele.
Ungem forma de guguluf cu putin ulei, turnam amestecul in forma,presaram grisul deasupra apoi zmeura si dam la cuptor (preincalzit) la temperatura medie cca 45-50 minute
Facem testul cu scobitoarea,lasam la racit si ornam cu glazura de ciocolata si zahar tos.
Rezulta un guguluf aromat,usor acrisor de la zmeura.
1
Serviti cu incredere la cafea :) Buna dimineata!