Gougeres-gogosele cu branza

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2013 | 6107 vizualizari

 

Gougeres sunt o specialitate franceza din regiunea Burgundia. Acestea sunt mici bile pufoase, aerate, pregatite din aluat oparit, la care se adauga branza si diverse condimente. Gougères sunt foarte usor de preparat si sunt delicioase
servite calde sau reci ca si aperitive. Tot invarteam de colo-colo prin frigider niste branza care era prea sarata, asa ca am puces la confectionat. Reteta am vazut-o pe blogul lui Pica Flori, dar am si cautat pe google si am tradus o reteta.
.Am ales, ca si Flori sa le incerc in varianta cu piper si cimbru.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 ml lapte,
  • 40 g unt,
  • 2 oua + 1 galbenus,
  • 75 g faina,
  • 100 g branza,
  • 1/3 lingurita sare,
  • ½ lingurita frunze de cimbru uscat,
  • piper.
  • Pentru glazura:
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri branza rasa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gougeres-gogosele cu branza:

Intr-un vas, se amesteca laptele cu untul, apoi se pun pe foc. Cand incep sa fiarba, se adauga sarea si faina, toata odata. Se amesteca energic cu o lingura din lemn, pana cand se obtine un aluat neted si care se desprinde de  peretii vasului. Se opreste focul se lasa aluatul sa se raceasca . Cand s-a racit suficient  se pun ouale unul cate unul si amestecand bine dupa fiecare cu mixerul  (sau in continuare cu lingura din lemn). Cand aluatul devine neted, se adauga branza rasa fin, cimbrul tocat marunt si un praf de piper (sau mai mult, daca le vreti mai picante).

Aluatul se aseaza in mici gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. Pentru a le da forma se poate folosi un pos sau o punga taiata la un colt. „Motul” gramajoarelor se niveleaza cu o lingura trecuta prin apa. (eu l-am netezit cu pensula cu care am uns gramajoarele cu ou). Se ung apoi, deasupra cu ou batut si se presara cu branza.

Tava cu frumuselele gougères se introduce in cuptorul incins la 200 de grade si se lasa timp de 20-25 minute, pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin aurii

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul se poate pune in tava cu un pos, cu o punga de congelator taiata la un colt sau cu doua lingurite.

2

Gramajoara de aluat trebuie sa fie de marimea unei cirese mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gougeres-gogosele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

marianascarlat 1

14.04.2013, 00:58

Multumesc!

Sim0na 1

15.04.2013, 13:44

bune or fi

marianascarlat 1

15.04.2013, 16:03

Foarte bune! Data viitoare le umplu cu o crema de branza sau peste, ceva sau cu icre!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi umpluti la cuptor