Gogosi de post

de Valclaudia in Dulciuri, 16 Mar 2014 | 5513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de margarina Unirea
  • 200 ml apa calduta
  • 1 pachetel de drojdie+ 1 praf de sare+1 lingurita de zahar
  • cca 600 - 650 gr. faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr. zahar tos
  • ulei pentru prajit (cca 750 ml)
  • zahar pudra (cca 150 gr.)
  • dulceata de trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Amestecam drojdia cu sarea si o lingurita de zahar pana devine lichida.

Adaugam putin apa calduta (3-4 linguri), cateva lingurite de faina si lasam maiaua la dospit (10 min).

Faina se aseaza intr-un castron, facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua+ margarina topita la microunde, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul tos, cel vanilat, si amestecam totul foarte bine cu restul de apa si faina pana obtinem una aluat elastic.

Lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti pana-si dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, decupam gogosile in forma dorita, le transferam pe un prosop curat sa mai stea cca 10 min. la dospit.

Incingem uleiul, lasam gogosile sa teaca printr-o baie de ulei pana isi schimba culoarea si devin aramii.

Scoatem gogosile din ulei direct pe servetele absorbante; dupa ce scapam de uleiul in exces le pudram si inainte de servire adaugam dulceata de trandafiri.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]