Gogosi cu mere(de post)

de Dea_Dea in Mancaruri de post, 11 Apr 2013 | 5889 vizualizari

 

Minunateee!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • jumate de cub de drojdie
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare

UMPLUTURA:

  • 3 mere
  • 1 lingura zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu mere(de post):

Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta.

Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera si se lasa la dospit 50 min 60 min.

Merele se curata si se dau pe razatoare, se pun in cratita , se pune zaharul si scortisoara si se calesc la foc mic si se lasa sa se raceasca.

Cand aluatul este dospit se indinte foaie si se fac forme(. rotunde , floare...)

Pe o parte se pun merele iar cu cealalta parte se acopera si se apasa pe margini sa nu iasa afara cand se coc.

Se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit 20-30 min.

Se pudreaza cu zahar.

 

P.S. Am facut si ceva impletituri :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu mere(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

11.04.2013, 22:47

Sunt prea bune sa nu pap cateva

RuxyRux 1

11.04.2013, 23:48

Cred ca da...cu faina integrala...ma gandesc ca ai pus si zahar brun sa fie in ton

Sim0na 1

12.04.2013, 10:10

Cred ca-s tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de naut cu avocado si busuioc