Ca de obicei pozele mele sunt un dezastru dar reteta e minunata si pot sa spun ca a avut un mare succes :D
Pentru inceput se pune intr-un vas faina cu zaharul, sarea si aromele. Intr-un pahar cu apa calda (200 ml) se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dupa care se pune pe o masa si se adauga uleiul. Se termina de framantat si se acopera cu un prosop, se lasa la cald 30-60 minute (Eu le-am prajit dupa jumatate de ora si au crescut).
Se pregateste o tigaie cu ulei, se pune pe foc. Intre timp se ia cate o bucata de aluat pe care o impartiti in doua. Se intinde cate o foaie si se fac fasii de 3-4 cm, dupa care se taie patrate sau dereptunghiuri. Pe bordul fiecarui patrat se fac alte taieturi cu cutitul.
Se prajesc in ulei bine incalzit ,se pot trece prin zahar normal sau pudra.
Pofta buna.