Gogosi

de silvi0ara in Prajituri, 17 Mar 2010 | 7070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 350g iaurt
  • 350glapte
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 50ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou intreg plus 1 galbenus
  • 50g drojdie(sau 2 plicuri drojdie uscata)
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Intr-o craticioara se pune iaurtul,laptele si uleiul sa se incalzeste putin,se adauga si zaharul.
Intr-un castron mare se pune faina,sarea, drojdia uscata,vanilia si coaja de lamaie.Se face loc in mijloc,se adauga oul intreg plus 1 galbenus si se toarna amestecul din iaurt cu lapte si ulei.Se framanta cu mana pana se optine un aluat omogen nu prea vartos.Se lasa la crescu 45 de minute.Se presara cu faina masa de lucru,se intinde cu sucitorul o foaie groasa de de maxim 1 cm si cu ajutorul unu pahar se taie forme rotunde.

Puteti sa faceti ce forme va place.Se mai lasa la crescut 20 de minute.Apoi se prajesc in ulei incins,pana se rumenesc pe ambele parti.Se servesc calde tavalite prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

nadina73 1

17.03.2010, 18:10

ce ne plac si noua

Teo 1

17.03.2010, 23:41

cine nu a mancat sau nu a incercat gogosile cu iaurt , sa nu mai amane ,treceti la framantat si nu o sa va para rau!

Rocsi 1

18.03.2010, 12:39

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE