Gogosele pufoase

de Lily_Musat in Dulciuri, 21 Iul 2009 | 16569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 1 praf de sare
  • 100 grame de zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 500 grame de faina
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase:

Punem in cuva de la masina de paine ingredientele lichide mai intai. Apa si zaharul le punem la fiert pe aragaz pana da in clocot, apoi racim la 40 de grade. Batem galbenusurile si oul intreg cu putina sare si le amestecam cu apa cu zaharul, dizolvam drojdia, adaugam si uleiul.

Punem si faina in cuva la MP si setam programul 8 Dough (Coca) care dureaza 1:30 h. MP isi face treaba, incepe sa framante aluatul de gogosi.

Dupa 1:30 h iata cat a crescut aluatul. Este incredibil de pufos, la fel cum vor iesi si gogosile.Ungem masa de lucru cu putin ulei si luam din aluat cate putin si formam in mana gogosile. (mainile trebuiesc unse cu ulei).

Punem gogosile in tigaia cu ulei incins si le prajim pe o parte si pe alta. Intr-o fargurioara punem zahar pudra cu aroma de vanilie si tavalim gogoselele prin zahar. Pufoase, gustoase si usor de facut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte prajit