Gogosari la otet

de ianculubita in Conserve, 17 Sep 2011 | 5602 vizualizari

 

Gata am terminat cu camara;au mai ramas muraturile si varza dar mai tarziu;pentru gogosari stiu ca fiecare are reteta personala dar va dau si reteta mea

 

INGREDIENTE

  • 5kg de gogosari
  • 1conopida(1-2kg)
  • 1l de otet
  • 1kg de zahar
  • boabe de piper,mustar,coriandru
  • frunze de dafin
  • ardei iute
  • 2lde apa
  • 3linguri de sare
  • radacina de hrean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari la otet:

Gogosarii taiati in jumatati sau sferturi,depinde cat sunt de mari si spalati;conopida desfacuta in buchetele si spalata sub jet de apa rece;

in borcane curate se pun intercalat,un rand de gogosari,un rand de conopida,apoi restul ingredientelor,bucatele de dafin,semintele,hreanul taiat suvite,si ardeiul rondele;

intr-o oala se fierbe otetul cu apa,zahar,si sare,dupa ce s-a racit se toarna peste gogosari,se infileteaza bine apoi se pun borcanele la bain-marie pentru 10-15min din momentul in care incepe sa fiarba apa;

se lasa in apa sa se raceasca sau se pun in patura,dupa care merg la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la otet" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet