Gogonele cu conopida murate

de nadina73 in Muraturi, 6 Aug 2010 | 39682 vizualizari

 

o muratura pe gustul nostru

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogonele
  • 1 conopida mare(nu stiu cat a avut)
  • 2 cepe
  • frunze de telina
  • usturoi 11 bucati dintii
  • boabe de mustar 11 linguri
  • boabe de piper 3 linguri
  • foi de dafin 11
  • sare 6-7 linguri
  • otet 300 ml
  • zahar 250 g
Portii: 11
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele cu conopida murate:

Am scris cantitatile pentru 11 borcane de 400 atatea mi-au iesit mie.

Se spala gogonelele si se taie. Eu am gasit gogonele foarte mari (rosii verzi cum le numesc spaniolii, care le folosesc la salate) asa ca le-am taiat si in 7-8 .

Ceapa se curata si se taie si ea feliute,conopida se spala si se desface buchetele.

Se spala bine borcanele dupa care se pun gogonele taiete cate un rand si conopida,ceapa cand borcane sant pline se pun boabe de piper, 1 foaie de dafin ,1 lingura boabe de mustar,1 dinte de usuturoi si frunze de telina

Intre timp se pune si apa la fiert aproximativ 4 litri cred ca am pus se pune si otetul,sarea si zaharul(daca nu va place cu zahar nu puneti ,nu ies dulci in schimb da o aroma de dulce acrisor).

Cand apa cu otet a dat 2-3 clocote se ia si se toarna peste gogonele si conopida in borcane apoi se pune capacul si se sterilizeaza(eu asa procedez ,stiu de la bunica mea care zicea mereu "ca sa fii sigura sterilizeaza-le,e mai sigur") .

Se pune apa intr-o cratita pe foc cu o carpa in ea (pe fundul cratitei)si se pun borcanele apoi se acopera  cu o carpa(cel mai bun e tifonul) umeda si se lasa sa fiarba 15-20 minute acoperite ,dupa care se scot si se pun intre paturi pana se racesc 2-3 zile ,dupa care se pun pe raft in camara(eu nu am camara,dar le gasesc loc).

Este o muratura super buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele cu conopida murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sylvia 1

08.08.2010, 14:41

Super harnicuta

nadina73 1

10.08.2010, 14:22

haideti ca este si daca nu mai fac cu tot dragu va astept pe toate

frida75 1

01.11.2011, 08:55

Borcanele nu sunt de 800 grame ???!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]