Mie imi plac mult de tot pastele astea din cartofi, sunt moi, pufoase, satioase si cu sosul acesta merg perfect pentru un pranz rapid.
Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare.
Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam dovlecelul stors de apa si calim 3-4 minute.
Punem carnaciorii taiati rondele subtiri si lasam sa se caleasca putin. Adaugam o lingura de faina si amestecam bine apoi turnam treptat sucul de rosii, amestecand pana turnam toata cantitatea.
Lasam sa fiarba cateva minute apoi saram si piperam dupa gust si punem usturoiul si busuiocul tocate marunt. Lasam sa fiarba inca aprox 10 minute pt a se amesteca bine toate aromele apoi luam de pe foc si mai adaugam putin busuioc tocat.
Pastele le punem la fiert in 4 l de apa cu putina sare. Cand se ridica deasupra sunt fierte.
Strecuram pastele si le trecem pe sub un jet de apa rece apoi le punem intr-un vas peste care turnam sosul.
Servim cald.
1
Daca folositi o pasta de rosii mai groasa nu e nevoie sa adaugati faina
2
Se poate servi cu parmezan ras