Gem de prune

de ionix in Dulceata / Gem, 5 Aug 2010 | 27508 vizualizari

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

05.08.2010, 09:36

ce bine arata!! miez de nuca de ce nu pui?

ionix 1

05.08.2010, 09:38

sarut-mana... pai, o sa pun la magiun
vreau sa fac si magiun, asa cum facea bunica fara zahar si cu nuca multa
ps: scuze... stii tu pt ce... acum ma car la munci... am stat sa postez din retete ca iar le pierd, adica pozele ... mai am de pus o gramada si nu stiu daca mai apuc te pupaaaaaaaaaaaaceeeeeeesc... te sun cand ajung in Falticeni

Bucataras Medi 1

05.08.2010, 09:50

cat de bine arata...............mie imi place tare mult acest gem.........5 furcu............

Miha 1

05.08.2010, 10:09

violeta_mov 1

05.08.2010, 10:26

Buna! Am si eu o intrebare, fiindca ma pregatesc sa fac gemul de prune, care e preferatul meu: e de ajuns sa intorc borcanele cu capacul in jos dupa ce am turnat gemul in ele ca sa se pastreze ok pana la iarna? Sau trebuie fierte cu totul in apa? Trebuie sa va spun ca e primul an in care vreau sa fac compoturi/gem/zacusca etc., nu am niciun fel de experienta cu conservaraiele si vreau neaparat sa imi reziste pana la iarna... Si inca ceva... chiar 9 ore trebuie fierte prunele?.... Stau la bloc... daca eram la tara, era usor sa le pun intr-un ceaun la foc afara... dar asa.... fac sauna in apartament...
Va multumesc si va pup, gospodinelor!
PS. Intru aproape zilnic, de mai multe ori pe zi, de multaaaaa vreme, pe bucataras.ro!

silvi0ara 1

05.08.2010, 10:54

Tare bun gemul tau si arata si tare bine.
Mie in schimb imi place magiunul mai mult,abia astept sa iasa prunele brumarii sa fac.

Laly 1

05.08.2010, 11:29

Ionela arunca-mi si mie un borcanel,macar cu imprumut

Rocsi 1

05.08.2010, 12:00

domle dce inseamna sa ai fructe in recolta ta proprie..faci de toate..bravo mandro..hai k mai e putin si ne vedemmmmmm...si iti dau si ceva...frumos...

mena29 1

05.08.2010, 17:19

Un borcan se poate

Corinuta 1

05.08.2010, 17:20

Ina 1

05.08.2010, 21:32

Violeta_mov, daca gemul e destul de fierbinte cand il pui in borcane si le capsezi imediat, pana se racesc se formeaza vid intre capac si continut, asa ca nu e nevoie sa mai sterilizezi.... Pentru siguranta, eu pun deasupra cate o jumatate de aspirina, care poate fi data deoparte cand umblam la borcan.... Sper sa-ti reuseasca. Multa bafta si bine ai venit printre bucatarasi!

violeta_mov 1

05.08.2010, 22:46

Multumesc mult pentru raspuns! Eu mi-am facut cont doar ca sa va mai intreb cate ceva, de postat retete nu cred... Am inceput sa gatesc relativ de curand, imi ies gustoase si mancarurile si prajiturile, dar la aspect sunt jalnice.
Multumesc inca o data!

nadina73 1

06.08.2010, 12:49

cel facut in casa e cel mai bun super ionix si 5 fsi concediu placut

ionix 1

18.08.2010, 10:46

@Violeta... scuze ca raspund asa tarziu... sarut-mana Ina pt ca i-ai raspuns.. au trecut aproape 3 saptamani de cand l-am pus si inca e bun eu asa fac cu gemurile si mi-au tinut mereu... bafta multa la facut gemuri si dulceturi @Nadina... mersi pt urare si pt furci... am avut un concediu minunat, mai ales c-am vazut-o pe vara mea favorita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara