Este pentru prima data cand fac gem din acest soi de piersici. Ne-au placut tare mult fructele servite ca atare si am zis sa incerc sa fac si gem din ele. A iesit minunat de aromat si de bun! Ca si consistenta este foarte fin, ca un piure, dar deosebit de aromat.
Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore.
Se scoate oala de la rece, se adauga zeama de lamaie si se pune oala pe foc. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Eu speram sa ramana bucatile de piersici asa mai intregi dar, pe parcurs, am observat ca s-au decojit si aveau si niste firicele ca atele, neplacute la gust. Asa ca am hotarat sa le dau prin sita, ramanand doar cojile si acele fire in sita.
Se pune din nou pe foc gemul rezultat in urma strecurarii si se lasa pana se obtine consistenta dorita. Se toarna in borcane sterilizate, se capacesc si se pun in paturi la caldura, dupa care se depoziteaza in camara.
Este grozav de bun mai ales folosit la clatite, waffe, gofre, etc.
Pofta buna!
1
Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia!