Gem de gutui

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Oct 2009 | 61307 vizualizari

COMENTARII (28)

klausenburger_adica Lacrima 1

10.10.2009, 00:43

Buni chiar ma faci sa traiesc senzatii tari si sa-mi amintesc parfumul din bucataria bunicii mele cand facea dulceata asta... a trecut atata timp de cand n-am mai simtit aroma asta in bucatarie. mi-e dor..
o s-o fac negresit

Bunica 1

10.10.2009, 17:41

Are ceva deosebit in ea.O savoare aparte!

ramo_cata 1

13.10.2009, 23:37

buni pentru maine am programata o a 2a runda de dulceata de gutui...pentru prima oara in viata mea..prima runda a facut-o soacra mea aseara,a 2 a runda vreau sa o fac eu,ea nu prea are timp si cred ca merita sa incerc si eu ,nu?....reteta e diferita daca imi iese ceva am sa postez si eu reteta mea...

ramo_cata 1

13.10.2009, 23:42

mai am o intrebare ..eu una nu am mancat niciodata si nici nu am auzit pe cineva sa fi facut...gem/dulceata de mere se face?daca da m-ar interesa o reteta...am gasit ceva ceva pe internet dar parca nu-mi ispira incredere...

Bunica 1

16.10.2009, 22:30

dany este un gem asortat ce spui tu.

Bunica 1

16.10.2009, 23:02

ramo ,numai din mere n-am facut, dar am facut din mere, pere, gutui si zahar. Cate 1 kg. din fiecare. Este un deliciu , garantat suta la suta.

ramo_cata 1

23.10.2009, 19:11

buni mersi...si apa cam cata trebuie?as vrea sa o incerc si eu...zahar doar 1 kg?

Bunica 1

23.10.2009, 20:16

ramo ,la 1 kg. zahar pui cate 1 kg. din fiecare fruct (mere , pere , gutui). La gemul de gutui am pus o cana (250 ml.) apa pentru ca nu au fost gutuile zemoase.Daca ai gutuile zemoase nu mai pune apa.

ramo_cata 1

23.10.2009, 23:46

buni mersi am inteles...

Teo 1

01.11.2009, 21:51

GEMUL DE GUTUI NU SE COMPARA CU ALTUL;AICI IN COLTUL MEU DE RAI TOAMNA A FOST MAI DARNICA ;ASA CA AM FACUT GEM DIN 12KG DE GUTUI;DACA ATI CONSUMAT BORCANUL EXPUS TRECETI PE LA MINE SI VA OFER CU MULTA PLACERE DIN ''BANCA MEA DE PREPARATE'' AM INCERCAT SI PLACINTA DE GUTUI ,UN DELICIU!

Teo 1

01.11.2009, 22:19

din pacate abia acum invat la calculator;sper ca bunica sa aibe rabdare cu mine;am facut ceva progrese;as fi bucuroasa sa va impartasesc din experientamea la bucatarie;ar fi interesant sa comentam greselile pe care le-am facut cand am debutat in bucatarie;cred ca fiecare are ceva amuzant de spus;ce ziceti?

liana_geicu 1

01.11.2009, 22:23

OOOO, da! am vut si eu saptamana trecuta primul esec am vrut sa fac o prajitura pe care am vazut-o pe site, dar a iesit un dezastru Imi doream atat de mult sa iasa bine si sa mananc din ea!!!! ...mai ales ca originalul arata fff bine...

Teo 1

01.11.2009, 22:30

cand dai reteta unui incepator vinde-i toate ponturile ;altfel la primul esec se dezgusta si se retrage din bucatarie

liana_geicu 1

01.11.2009, 22:49

Eu nu ma dau batuta asa usor, vreau sa ii calc pe urme mamei mele, care este o gospodina desavarsita!

Bunica 1

02.11.2009, 21:50

Asa este ,Liuta . Este desavarsita ! Abia astept sa spuna si ea tot ce stie . Teo , placinta de gutui n-am facut.

silvi0ara 1

27.10.2010, 19:38

Minunat,am luat gutui si abia astept sa fac si eu.

jolygina 1

17.10.2011, 18:06

super ,si eu ma pregatesc sa fac ,yammmm

Angelina_Elena 1

17.10.2011, 22:48

foarte bun gemul de gutui,are o aroma deosebita

Lau 1

19.10.2011, 18:33

bun

mamaieelena 1

23.10.2011, 22:12

delicios este preferatul meu din copilarie ca mama ne facea anual avand in curtea noastra 2 gutui care rodeau an de an fructe multe,mari, zemoase si parfumate din care aveam toata iarna gutui proaspete,gem si dulceata,super

carmenvlad 1

25.10.2011, 15:14

Gemul de gutui este o "bunaciune". Se poate folosi la clatite, la torturile cu mere intregi, amestecat cu samburi de nuca sau pur si simplu pe o bucata de paine proaspata. Primul meu gem de gutui a iesit atat de tare incat lingura ramasa in borcanul cu gem a intepenit. A trebuit sa incalzesc borcanul pe baie de aburi. Dar gemul tau Bunica, este minunat.

danakarin 1

25.10.2011, 18:47

Poti sa-mi spui te rog daca cureti coaja ?? sau le razi cu coaja cu tot ??
multzumesc, Dana

danakarin 1

26.10.2011, 10:35

Nu am mai astepta raspunsul la intrebare, am ras gutuile cu coaja, gemul a iesit impecabil. dechis la culoare, legat, multzumesc prt rezeta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de corcoduse albe fara conservant