M-am invrednicit si-am facut gamboti cu pruneeeeee ! Imi plac foarte mult, dar nu ma incumetam sa fac. Si iata....
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert.
Cat fierb cartofii, se spala prunele, li se scot samburii si se introduce putin zahar in locul samburilor.
Se pregateste pesmetul: se pune intr-o tigaie untul, pesmetul, zaharul si scortisoara si se incalzeste amestecandu-se bine.
Cand cartofii s-au fiert se pregateste din ei un piure in care se adauga faina2 linguri la inceput si grisul. Daca , compozitia nu este suficient de tare se mai adauga faina. Se ia in palma bine fainata cartofi, se turteste si se imbraca pruna. Intre timp se pune o cratita de 3 l cu apa la fiert. Cand apa clocoteste se pun "gambotinele" la fiert. Sunt gata cand se ridica . Se scot cu o paleta si , asa calde,se tavalesc prin pesmet.