Fursecuri daneze ninse

de aziz in Prajituri, 22 Dec 2010 | 8667 vizualizari

 

sa nu ma intrebati de ce daneze ca habar nu am ,reteta am vz la tv facuta de Martha Stewart

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt la temp camerei
  • 200gr zahar cit mai fin cu putinta(data viitoare incerc cu zahar pudra)
  • 4 galbenusuri
  • 1plic praf de copt
  • 300 gr corn flour sau amidon alimentar
  • 400gr faina pentru prajituri (care creste singura,)
  • esenta de vanilie
  • 100 gr cocos pt decorat
  • sirop de ciocolata (100gr unt sau margarina,200gr ciocolata amara,200ml frisca lichida,in pahar de nessquik)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri daneze ninse:

intr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pina obtinem o crema foarte fina adaugam apoi galbenusurile pe rind mestecind dupa fiecare.in alt castron amestecam faina cu praful de copt si corn flour sau amidon un praf de sare acest amestec se incorporeaza in crema de unt .trebuie sa obtinem un aluat putin elastic si nelipicios .se intind foi de jumatate centimetru grosime din care taiem diferite forme sau doar cerculete insa nr lor trebuie sa fie par.formele taiate se desprind cu lama unui cutit si se pun in tava cu hirtie de copt.dam la cuptor la 175 grade .stati cu ochii pe ele cind devin putin aurii pe margini le scoateti .la fel din tava se scot cu lama unui cutit usurel sint tare fragile si se lasa la racit pe un gratar.intre timp se face siropul de ciocolata:margarina sau untul se pune la topit impreuna cu ciocolata se adauga frisca lichida si paharul de nessquik.siropul se lasa putin la racorit dupa care cu o lingurita se pune pe fiecare biscuit se lipesc unu cite unu avem grija ca cicolata sa curga pe margini sau rotim sandwich-ul de biscuit prin ciocolata si apoi ii rostogolim prin cocos.se lasa la fel pe gratar sau pe hirtie de bucatarie.pot fi tinuti in cutii de plastic sau metalice .acesti biscuiti pot fi lipiti si cu gem sau orice crema doriti.in una din bilele de aluat am pus putin colorant alimentar verde din care am facut braduti insa culoasrea nu a iesit cum am vrut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri daneze ninse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

aziz 1

26.12.2010, 08:53

multumesc fetele mele dragi!sa aveti sarbatori minunate

diaconta 1

28.12.2010, 12:53

Da' chiar,de ce ...daneze? ai fost cumva in Danemarca sa vezi daca's de-acolo? ai grija Mona cum le strigi foarte faine,nici nu-mi pasa cum le zici,io mananc

aziz 1

28.12.2010, 21:43

adevarat ar trebui sa am grija acu apare careva si ma i-a la rost de ce atribui anumite chestii anumitor trestii. asa sint unii mai artagosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao