Si daca tot am descoperit cat de buna este nuca de cocos in diferite compozitii,am zis sa incerc si o reteta de fursecuri de post.Nu am luat-o din nicio carte,ci asa cu ingredientele care mi s-au parut bune pentru fursecuri.Au trecut testul si au primit calificativul de "foarte bune"de la Ioana.
Mixeaza zaharul cu margarina pana la topirea zaharului.
Adauga zeama de portocala mixand in continuare.
Apoi pe rand nuca de cocos,coaja de portocala,zaharul vanilat,praful de copt si merisorele mixand.
Pune faina intr-un vas de framantat, adauga ingrdientele mixate si framanta pana la omogenizare,obtinand un aluat putin lipicios.
Pregateste tavile cu hartie de copt.
Din aluatul obtinut rupi cu mana aluat,faci bile si le asezi in tava ,lasand 2 cm. distanta intre ele.Pe fiecare bila pune un merisor si apasa putin cu degetul cat sa se platizeze putin.
Introduci tava in cuptorul incins la 160 grade pentru 25 minute.
1
Se pot folosi stafide,nuci,alune in loc de merisoare.