Sunt fursecuri fragede si delicioase si raman perfecte chiar si cateva zile. Merg de minune cu o cana de lapte cald, iar cei mici le vor adora :)
Intr-un bol am pus margarina si zaharul si le-am amestecat bine.
Am adaugat apoi ouale, sucul de morcovi, esenta, praful de sare si praful de copt stins cu otet.
Am amestecat din nou. In acest stadiu compozitia este destul de lichida.
Am pus faina si am continuat sa framant pana cand am obtinut un aluat tare, dar usor de modelat.
Este posibil sa intre chiar mai mult de 350 g de faina...eu nu am masurat-o exact.
Am lasat aluatul la frigider 20-30 de minute.
Apoi l-am impartit in 4.
Am modelat din fiecare bucata o foaie pe masa infainata, apoi am taiat formele.
Pentru 'pisicutele rele' a fost usor fiindca am forma :)
Pentru dovleci, am folosit o cana cu marginile subtiri si am taiat forme rotunde in aluat.
Cu ajutorul unui pahar mai mic am taiat bucati mici de aluat in partea de sus si de jos (intelegeti din poze) .
Am pastrat aluatul taiat si l-am folosit pe post de coada la dovleac. Am taiat apoi cu varful unui cutit, ochii, nasul si gura. La unele forme le-am indepartat aluatul de la ochi, la altele nu.
Am facut gura diferit orientata, ca sa avem dovleci veseli si tristi.
Am mai modelat o "asa-zisa" bufnita :)), o sperietoare de ciori, sau am taiat pur si simplu cu paharul aluatul.
Am copt fursecurile, pe hartie de copt asezata in tava, la foc mic 25 de minute.
Pentru unele fursecuri am folosit si glazura, preparata din 1 ciocolata cu lapte amestecata cu 1 lingura de unt si topita timp de cateva minute intr-o cratita.