Fursecuri Bulgari de zapada

de mirela0911 in Mancaruri de post, 24 Noi 2016 | 9939 vizualizari

 

Am găsit rețeta pe net, mi-a plăcut denumirea și am zis sa o testez. Zis și făcut.  Am folosit margarina pentru ca am vrut sa fie de post, în rest se poate folosi untul. Mie mi-au plăcut tare mult și le voi repeta de sărbători.

 

INGREDIENTE

  • 226 g margarina
  • 5 lg zahar
  • 2 lgt esență de vanilie
  • 1/4 lgt sare
  • 240 g faina
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 100 g arahide
  • 140 g nuca
  • 150 g zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Bulgari de zapada:

Se mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare.  Se pun arahidele și nucile măcinate și se amesteca pana se incorporeaza bine. Va rezulta un aluat destul de consistent. Se da la frigider pentru 45 de minute. 

Intr-un bol, se pune zaharul pudra și se lasă deoparte.

Se scoate aluatul din frigider și se fac bilute mici intre palme. Se asaza în tava tapetata cu hârtie de copt, la distanța intre ele.

Se coc la 180 de grade, timp de 12-14 minute, cât sa înceapă sa devină maronii. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească 2 minute. Se dau prin zaharul pudra cât sunt încă calde. Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se dau din nou prin zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate înlocui margarina cu unt.

2

Se poate folosi doar nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu visine