Mod de preparare:
Inele impletite:
Se freaca 100 g unt la temperatura camerei cu 75 g de zahar treptat pana devine ca o spuma. Se adauga galbenusul, un plic de zahar vanilat, esenta de rom si un praf de sare. 150 g faina cernuta cu jumatate de plic praf de copt se adauga cate putin la compozitie si se framanta cu mana rece. Se imparte coca in doua parti. Una se amesteca cu cocoua si una cu smantana. Se impacheteaza fiecare in folie de plastic si se da la frigider pentru 40 minute. Se fac snurulete albe si negre care se impletesc.
Fursecuri asortate:
Se freaca celelalte 100 g unt cu 75 g zahar. Stafidele se hidrateaza in cognac si esenta de rom apoi se scurg. Se adauga cognacul de la stafide in compozitia de unt si se freaca. Galbenusul se presara cu sare si putin zahar si se lasa cateva minute. Se freaca galbenusul cu coaja de portocale si se adauga la unt. Faina cernuta ( 150 g) cu jumatatea de plic praf de copt se adauga cate putin la compozitie si se amesteca cu mana. Dupa ce s-a incorporat toata faina se adauga albusul batut spuma. Se dau prin masina nucile si se taie ciocolata cubulete mici . Aluatul se imparte in trei . Una se amesteca cu stafidele a doua cu ciocolata si ultima cu nucile. Se pune fiecare in folie de alimente si se da la frigider 40 minute. Dupa se formeaza fursecurile rotunde sau se intinde o foaie si se taie cu diverse forme, eu m-am jucat cu aluatul si am combinat aluatul cu cacaua si cel alb, am ornat cu fulgi de ciocolata. Se dau toate fursecurile la cuptorul incins pe folie de copt pentru 15- 20 minute.