Fursecuri Alfajores

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 8477 vizualizari

 

Niste fursecuri foarte populare in Argentina

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/3 pahar faina
  • 2,5 pahare amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 3/4 pahar zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri de rom sau 1 fiola esenta de rom
  • Pentru asamblare:
  • 1 cutie lapte condensat caramelizat
  • fulgi de cocos sau nuci maruntite (se poate folosi si ciocolata rasa)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Alfajores:

Untul inmuiat se bate bine cu zaharul. Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate.Se framinta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei.


Se ia cite o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau sucitorul se pot pudra cu putina faina, daca e necesar. Se taie cerculete cu o forma rotunda (diametru acceptat: intre 4.5 si 8 cm). Eu le-am facut sub forma de floricele,ca asa cerea evenimentul. :)

Restul aluatului se tine acoperit cu un prosop. Cerculetele se dezlipesc atent de pe masa cu ajutorul unui cutit si se muta pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade timp de 25 de minute.


Atentie, nu se rumenesc, ramin albe-galbui. Se scot pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se lipesc cu lapte caramelizat cite doua fursecuri, se ung si pe margine si se tavalesc prin cocos/nuca/ciocolata rasa. Se pastreaza in cutie de tabla cu capac. Sint mai bune a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Alfajores" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

rose 1

06.03.2010, 16:00

am mancat si eu alfajores dupa o reteta nitel mai simpla,fara cocos dar credeam k e un desert peruan la fel k si dulce de leche F bune

claudiaO 1

09.01.2019, 13:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ciocolata (nasturei)