Fudulii picante de tauras in stil spaniol- EL TORO ROJO

de Ksenya in Vita, 19 Mai 2014 | 4634 vizualizari

 

Am avut onoarea sa iau lectii la aceasta reteta, in traducere "Taurul rosu"de la un bucatar spaniol, pe nume Carlos, care s-a" ratacit "prin Bacau .La inceput am fost sceptica ,dar rezultatul m-a determinat s-o impartasesc si cu voi,asa am reluat din nou reteta ,de data asta facuta de mine si v-o impart cu drag si voua. Curaj! :)

 

INGREDIENTE

  • o punga fudulii taurasi (5-6 buc)
  • 4 catei usturoi
  • 1 varf cutit fulgi piper Cayenne
  • 1 ardei iute fara samburi/nervuri
  • 200 ml bere
  • 2 cepe
  • 1 lingurita boia dulce
  • 4 linguri ulei masline
  • bulion 200 ml
  • 2 rosii mari bine coapte fara pelita
  • 1 ardei rosu gras
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit chimen macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudulii picante de tauras in stil spaniol- EL TORO ROJO:

Fuduliile le spalam bine si le scoatem pelita,apoi le taiem rondele si adaugam berea ,piperul,sarea si le lasam la frigider 3 ore. Dupa ce s-au marinat le lasam la scurs  si le prajim in ulei ,le scoatem intr-un castron  si le dam deoparte.Acu pregatim sosul.

Ceapa o taiem solzi si o inabusim in uleiul unde am prajit carnea,apoi adaugam boiaua ,usturiuil ,fulgii de piper Cayenne, ardeiul iute tocat ,lasam 2 minute ,dupa care adaugam rosiile cu ardeiul gras tocat,lasam iar 3 minute  , urmeaza  bulionul  desfacut cu 100 ml supa de legume sau apa. Lasam 6 minute la foc mic,la sfarsit adaugam  carnea si lasam din nou 6 minute. La sfarsit se adauga contimentele .

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se serveste cu vin rosu sec

2

Garnitura, orez simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudulii picante de tauras in stil spaniol- EL TORO ROJO" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

02.06.2014, 14:38

Florylau, de ce nu mananca spaniolii fudulii?! Si din cate spune Ksenya, nu le-a mancat in Spania, ci a invatat reteta de la un bucatar spaniol..

Ksenya 1

03.06.2014, 09:14

Florylau,papa si spaniolii, Carlos le prepara in restaurantul din Palma.

Bya Ralu 1

20.11.2014, 23:01

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac