Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale

de reisnaor_2006 in Conserve, 31 Oct 2016 | 20133 vizualizari

 

Am primit doua verze cu frunze mari si m-am gandit ca ar fi pacat sa le folosesc la mancare si m-am gandit sa le acresc pentru sarmale.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 4-5 litri apa
  • 4-5 lg otet
  • sare mare
  • piper boabe
  • crengute de cimbru
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale:

      Curatam varza de frunzele care nu sunt bune si o spalam bine.Intr-o oala mai mare punem apa la fiert impreuna cu boabele de piper,sarea mare si crengutele de cimbru.Cand apa da in clocot adaugam otetul si varza cu cotorul in sus pe care in prealabil l-am scobit.

       Cu ajutorul unei furculite si a unui cutit incepem sa desprindem frunzele de langa cotor,rand pe rand ca sa patrunda apa fiarta si la celelalte frunze.Frunzele fierte le scoatem pe o farfurie.Dupa ce frunzele s-au mai racit putin le luam pe fiecare in parte si inlaturam cu ajutorul unui cutit nervurile groase.Le punem in pungi si le depozitam in congelator pentru cand avem nevoie la sarmale.

TIPS-URI

1

In loc de otet putem acri varza cu bors sau cu sare de lamaie.

2

Putem adauga in apa usturoi,foi de dafin si crengute de marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc