Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor

de simona72 in Vita, 19 Apr 2013 | 13204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 2 lingura unt
  • 2 linguri migdale macinate
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 2-3 fire rozmarin
  • 5 biscuiti simpli
  • sare
  • piper
  • o cana supa
  • 6 cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor:

Se taie carnea de vitel astfel incit sa se formeze o felie groasa. Punem o folie alimentara peste ea si o batem usor cu ciocanul de snitele pt a o mai intinde putin. Condimentam carnea cu sare si piper.  

Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul moale,patrunjelul tocat, migdalele tocate, rozmarinul tocat, usturoiul zdrobit, sare si piper. Cu 3/4 din compozitie ungem carnea. o rulam si o fixam cu scobitori. Se aseaza carnea intr-un vas termorezistent, se toarna supa si se acopera cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pt 1 ora.

Se scoate se intoarce pe partea cealalta carnea, se adauga cartofii taiati felii groase si se mai da la cuptor pina sunt gata si cartofii,aproximativ 40 minute. Serviti cu muraturi sau salata de cruditati de sezon.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor