Friptura de vita cu ciupercute si salata de ardei copti

de susu in Vita, 16 Dec 2010 | 6687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de ciupercute mici
  • Cateva rosii cherry (eu nu am avut cherry)
  • 1 bucata carne de vitel
  • Cativa catei de usturoi
  • Foi de dafin
  • 1 cana vin rosu
  • Condimente (curry, cimbru, piper, vegeta, boia, maghiran, etc)
  • Cativa cartofi
  • Unt
  • Lapte
  • Ardei capia copti
  • Ulei
  • Otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu ciupercute si salata de ardei copti:

Carnea se condimenteaza si se unge cu putin ulei de masline. Se “maseaza” pe toate partile si apoi I se fac niste crestaturi unde se introduc cateii de usturoi. Se pune la rece pana a doua zi. Cartofii se pun la fiert. Spre safrsitul fierberii se adauga ½ lingurita de curry pentru gust si culoare. Se scurg de apa si se adauga unt si lapte cald. Se paseaza si se potriveste de sare apoi se mixeaza cu mixerul. Carnea se aseaza intr-o tava impreuna cu ciupercutele, rosiile, condimente si putina apa. Se da la cuptor pentru cateva ore. Intre timp se unge carnea cu zeama din tava pentru a nu se arde. Cand e aproape gata se adauga si vinul si se mai lasa cateva minute. Ardeii copti se presara cu sare si se acopera cu un servet. Cand sunt raciti se decojesc deasupra unui castron unde se va pastra si zeama lor. Se amesteca zeama obtiunuta cu putina vegeta, ulei si otet. Se gusta si apoi se toarna zeama peste ardei. Se tine cateva ore la frigider. Friptura se va servi cu piure si salata de ardi copti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu ciupercute si salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Escalop de vitel cu ciuperci