Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2014 | 4861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rata
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita sare
  • o lingurita piper macinat
  • 2 linguri sos de soia
  • un pahar vin alb sec
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 foi de dafin

Pentru legume

  • 400 g legume Bonduelle congelate
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 50 ml vin alb

Pentru sos

  • 50 g unt
  • 200 g smantana grasa
  • 10 ml vin alb
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura cu capere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere:

Ungem rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si cimbru.Pentru ca era destul de grasuta am renuntat sa o ung cu ulei.
Punem rata intr-o tava si adaugam vinul indoit cu putina apa(1/2 cana).Adaugam cateva boabe de piper si foile de dafin.
Dam tava la cuptor ,la 180 grade si lasam circa o ora si jumatate ,timp in care stropim carnea cu sosul din tava.Astfel rata se va rumeni frumos.
Cand carnea este bine facuta si frumos rumenita  scoatem tava din cuptor iar carnea o asezam pe un platou.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.
Decongelam legumele.
Intr-o tigaie incingem uleiul,punem legumele si le lasam la sotat 2-3 min dupa care adaugam vinul si condimentam cu sare si piper.Lasam pana ce vinul se evapora si apoi le scoatem intr-un bol.
Urmeaza prepararea sosului..................intr-o tigaie punem untul la topit,adaugam smantana si lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam vinul,zeama de lamaie si caperele.Condimentam dupa gust cu sare si piper si mai lasam sa dea in cateva clocote pana ce  se evapora vinul.
Cand totul este gata putem servi carnea alaturi de legumele sotate si de sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu orez cremos in lapte de cocos si legume asiatice