Am incercat reteta de friptura de porc bucatarasului Costeo si tare buna a iesit ceafa la cuptor. Multumesc Costeo!
Cum pregatim friptura de porc :
Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte.
Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le asezam intr-o tava in care am pus putin ulei.
Deasupra legumelor punem bucatile de ceafa, adaugam cana de apa si bagam la cuptor, la 160 grade pentru 20 minute.
Dupa aceste 20 minute, adaugam cana cu vin si cana cu suc de rosii si lasam friptura de porc la cuptor, la 180 grade, pentru 100 minute. Mai intoarcem carnea din cand in cand ca sa se rumeneasca friptura de porc pe toate partile.
Cum facem piureul in straturi:
Punem cartofii (cei albi si cei dulci) taiati cubulete si spalati in doua oale diferite. Acoperim cu apa, adaugam sare si putin ulei si lasam sa fiarba. Dupa aproximativ 20-25 minute scurgem apa , adaugam unt si lapte caldut si pasam, amestecand ca sa obtinem o pasta omogena.
Asezam cu ajutorul unui inel, un strat de piure de cartofi dulci si deasupra alt strat de cartofi, albi, presam bine cu dosul unei linguri si tragem cu grija inelul in sus.
Pe deasupra decoram cu legume de la friptura de porc.