Friptura de porc cu legume, la cuptor

de aura78 in Porc, 26 Mar 2014 | 4767 vizualizari

 

UN DELICIU

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de muschiulet de porc 
  • 2 pahare de vin alb
  • 400 g de mazare
  • 200 g morcovi
  • 500 g cartofi
  • 1 scamorza (branza) si jumatate
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 frunze de salvie
  • 1 crenguta rozmarin
  • ulei de masline
  • sare piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume, la cuptor:

Taie  muschiuletul de porc in filete de 2 cm.Taie doar pana la baza ,astfel incat filetele sa nu se desprinda .Sareaza si pipereaza dupa gust .

Leaga muschiuletul

Intr-un saculet ,sau o bucata de tifon pune salvia,rozmarinul si cateii de usturoi.

Intr-o cratita antiaderenta pune carnea cu putin ulei de masline si "sigileaz-o" pe toate partile,cateva minute.Adauga vinul si cand vezi ca s-a evaporat putin ,acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc moderat timp de 20 de minute

Intre timp, fierbe pe jumatate cartofii si morcovii.Cand sunt pe jumatate fierte ,taie-le in cuburi si lasa-le deoparte .
Cand carnea este gata ,scoate-o si pune intre fiecare filet de carne scamorza taiata in felii de 1 cm de grosime.
Pastreaza jumatate din salsa obtinuta.In cealalata jumatate pune mazarea si las-o la foc moderat 10 minute.
Dupa 10 minute adauga cartofii si morcovii si lasa-i la foc moderat ,inca 5 minute.
Intr-o tava dreptunghiulara pune carnea , legumele alrededor  si peste carne toarna salsa ce  ai pastrat .
Pune totul la cuptorul in prealabil incalzit la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor