pt ca sotului meu i se pare cam fada carnita de curcan, am asortat curcanul cu porcul :D
iar drept ganitura am facut cartofiorii copti ai Rivkai...
Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza.
Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min.
Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit.
Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat rondele..
Se pun lingurile cu apa peste carnita, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor .
Cuptorul se incinge in prealabil.
Se lasa la foc mic circa 30 min apoi se adauga carnea de porc proportionata si condimentata.
Se lasa inca 10 minute si se adauga vinul. Folia de aluminiu se pune inapoi peste tava.
Se lasa cu folia de aluminiu inca 30 min iar apoi se ia folia.
Se lasa pana cand se rumeneste un pic.
I-am servit alaturi de cartofi copti si mujdei.
Pofta buna!
1
eu am pus mai intai carne ade curcan pt ca se face mai greu
2
carnea este facuta in momentul in care furculita intre cu usurinta in ea