Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon, de vis!
Preparare Frigarui cu fructe asortate si sos Sabayon
Fructele se taie in cubulete potrivite, se alterneaza pe batele de frigarui dupa cum va place, cand frigaruile sunt gata procedam in felul urmator: intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca, adaugam zaharul brun si il lasam sa se topeasca si adaugam si mierea. Dupa ce toate s-au topit introducem frigaruile si le lasam sa intre caramelul creat pe fiecare parte a frigaruilor, pe acestea le intoarcem pe fiecare parte iar dupa ce sunt facute le scoatem pe hartie absorbanta si trecem la pregatirea sosului Sabayon.
Punem stafidele in cognac si le lasam sa se hidrateze. Separat trecem la prepararea sosului dupa cum urmeaza:intr-un vas punem 2 galbenusuri de ou cu doua linguri de zahar si incepem sa batem cu telul, dupa care vom pune vasul pe bain-marie si vom continua amestecarea pana ce se va crea o compozitie spumoasa, albicioasa adaugam esenta de vanilie cateva picaturi si cele 4 linguri de vin alb dulce se continua baterea la bain-marie inca 7-8 minute pana ce sosul va fi legat.
Aranjam farfuria cu cate 2 frigarui la portie sau aranjam un platou si fiecare se serveste dupa pofta inimii ca in imaginea alaturata adaugam pe sos si stafidele hidratate, ornam cu menta si cu un praf de scortisoara si putem servi.
Pofta Buna
1
vinul sa fie alb si dulce