Fondant de ciocolata cu pere

de Luckycake in Prajituri, 22 Mai 2014 | 2726 vizualizari

 

Asa bunatate de prajitura de mult nu am mai mancat! Blatul este ciocolatos si moale, para fina si aromata, celor care iubesc ciocolata o recomand cu drag :). Si unde mai pui ca e gata in 20 minute ! Asa ca nu va ramane nimic de facut decat sa o incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 pere coapte
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant de ciocolata cu pere:

Curatam perele, dar lasam codita. Avem nevoi de 2 forme termorezistente cu diametrul de 10 cm. Ciocolata si untul le topim pe baie de aburi, intr-un alt bol amestecam energic ouale cu zaharul . Apoi adaugam ciocolata cu untul, amestecam si apoi incorporam amidonul. Tapetam formele cu hartie cerata , punem para in mijloc si turnam cu grija aluatul impartit in jumatate in cele 2 forme. O dam la cuptor la 180 grade cam 20-25 minute pana cand la suprafata incepe putin sa crape.

Lasam sa se raceasca apoi servim cu multa pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant de ciocolata cu pere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

JulyCris 1

23.05.2014, 14:07

Luckycake 1

23.05.2014, 22:41

mihaelar63 1

24.05.2014, 11:57

Ce bun . Sunt ,, lesinata''dupa tot ce este cu pere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mix