Foi cu bulion si crema de gris

de danielaR in Prajituri, 24 Mar 2014 | 7384 vizualizari

 

inspirata de la master chef...si pofta multa..

 

INGREDIENTE

  • 15 linguri bulion
  • 15 linguri ulei
  • 2 linguri de gris sau pesmet
  • 5 linguri zahar brun
  • un praf de copt
  • 2 linguri scoartisoara(pentru cei carora nu le place scortisoara o pot inlocui cu cacao)
  • faina cat cuprinde

pt umplutura

  • 1 litru lapte
  • 8-10 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 400 gr gem de prune sau cirese( eu am pus jumatate de prune si jumatate de cirese)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bulion si crema de gris:

Aluatul se pregateste astfel

Bulionul il amestecam cu uleiul,adaugam zaharul,grisul,scortisoara,praful de copt si la urma faina,trebuie sa iasa un aluat potrivit nici tare nici moale dar nelipicios

Intre timp punem laptele la fiert.Adaugam zaharul si grisul in ploaie.Lasam 2 min la foc dupa care luam de pe foc.Adaugam untul si lasam deoparte

Aluatul astfel obtinut il impartim in 4.Cele 4 foi le coacem pe fundul tavii 10 min la foc potrivit

Eu am copt foile pe fundul tavii cele mai mari a cuptorul(deci tava patrata)

 

Dupa ce am copt foile asamblam prajitura.Punem foaie apoi umplutura de gris-foaie-gem-foaie-umplutura de gris

Se lasa cam jumatate de zi/noapte sa se odihneasca pt a se inmuia foile

E ceva simplu,delicios si gustul acestei prajituri ne aduce aminte de copilarie

Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bulion si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.03.2014, 10:52

Delicioasa prajiturica asta

simona72 1

25.03.2014, 11:04

MIUTA 1

28.03.2014, 12:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de sarbatoare