Focaccia alla genovese cu usturoi si rozmarin

de RuxyRux in Pizza, 22 Oct 2011 | 11174 vizualizari

 

Aseara am avut o pofta nebuna de focaccia cu usturoi si inspiratia mea a fost Miha! Iti multumesc tare mult, a iesit senzationala si a mers perfect insotita de o bere Perroni!

 

INGREDIENTE

  • 460 gr faina alba
  • 35 ml ulei masline
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 7 gr drojdie uscata( 1 plic)

Pentru uns:

  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri apa
  • 5 catei de usturoi 
  • cateva ramurele de rozmarin 
  • sare grunjoasa

In plus doua trei linguri faina pentru blatul facut cu mana( nu la masina) si ulei de masline pentru uns tava

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia alla genovese cu usturoi si rozmarin:

Eu am amestecat toate ingredientele pentru blat si am framantat un aluat bun, am adaugat inca doua trei linguri de faina sa pot forma aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini( probabil ca la masina de facut paine e altfel consistenta lui).

Am uns tava de cuptor in care am si facut focaccia cu ulei de masline din belsug si am pus coca. am lasat la crescut in jur de o ora la loc caldut( langa aragazul aprins cu focul mic).

Dupa o ora am intors aluatul si pe partea fara ulei si apoi am aplatizat coca cu palmele in tava fara sa trag de ea.

Apoi am facut cu degetele mici gropite in aluat pana la baza tavii.

Am presarat sare grunjoasa pe toata suprafata si am lasat sa se odihneasca inca 15 min.

Am amestecat uleiul cu apa, cu usturoiul zdrobit si cu rozmarinul frunzulite.

Pe toata suprafata am uns cu uleiul cu usturoi si rozmarin din belsug si am mai lasat inca 20 de min. Intre timp am incins cuptorul la 200 grade si am copt pana s-a rumenit( aproximativ 30 de min).

In toata casa mirosea superb si abia am asteptat sa o scot de la cuptor si desigur am servit-o calda aproape fierbinte...ce nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia alla genovese cu usturoi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

kamy 1

24.10.2011, 22:01

de cand vreau si eu sa fac la ce bn arata cred ca prestez maine

RuxyRux 1

26.10.2011, 19:10

Nu stiu daca ai prestat Kamy...dar merita

RoXx 1

13.02.2013, 13:31

Am incercat reteta zilele trecute si e delicioasa !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline