Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni

de diaconta in Torturi, 26 Mar 2011 | 10796 vizualizari

 

Din aceeasi categorie de "primavara in bucatarie" am facut tortul asta ciocolatos cu capsuni proaspeti,chiar daca inca nu's de-ai nostri,macar sunt frumosi....hi hi hi.De fapt tortul l-am facut pentru nepoatele mele dragi Roxana si Anca,care-si aniverseaza ziua de nastere.Daca anul trecut am avut bucuria sa le sarbatorim pe amandoua in acelasi timp si le-am facut doua torturi gemene(am pus poza doveditoare),anul acesta vom manca tortul impreuna cu Roxana dar cu gandul si la Anca fata de care promit sa ma revansez in curand.
Sper sa reusesc sa pun si sectiunea.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  •  ½ plic praf de copt
  •  Un praf de sare
  • Fulgi de ciocolata

  Crema de capsuni:

  • 250 ml frisca
  • 3 linguri smantana dulce
  • Un iaurt cu capsuni 375 ml
  •  1 lingurita gelatina
  • Capsuni  

 Crema de ciocolata:

  • 3 linguri crema de ciocolata cu alune
  •  3 linguri frisca batuta  

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  •  200 ml apa
  •  1 lingura rom  

Glazura:

  • 250 gr ciocolata
  •  4 linguri frisca lichida
  •  50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni:

Blat:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare.Se adauga apoi pe rand cele 5 linguri de zahar si galbenusurile unul cate unul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza amestecand usor cu paleta in spuma de albusuri.
Se pune intr-o forma de tort tapetata si se pune la cuptor pentru 25 de minute.
Dupa aproximativ 15 minute se presara deasupra fulgii de ciocolata.
Se lasa sa se raceasca.

Pentru sirop caramelizam zaharul,adaugam apa si lasam sa fiarba,apoi punem si romul.

Crema de capsuni:
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.    Se amesteca frisca cu smantana si se mixeaza .Se adauga iaurtul de capsuni,apoi gelatina incalzita in cuptorul cu microunde sau pe bain marine.

Crema de ciocolata:

Se amesteca crema de ciocolata cu alune (Noissete am avut eu,gen Nutella) cu frisca batuta pana se obtine o crema care se poate intinde pe blat.
In forma in care am copt blatul ,se aseaza o folie de plastic,apoi se pune partea de deasupra blatului si se insiropeaza.Se adauga jumatate din crema de capsuni,apoi capsunile taiate felii.Se pune cealalta jumatate de crema de capsuni.

Cealalta jumatate de blat se insiropeaza ,iar deasupra se pune crema de ciocolata.Se aseaza cu crema de ciocolata in jos.
Se lasa la frigider pana a doua zi,cand il vom orna cu ciocolata si capsuni.

Pentru glazura se pune ciocolata rupta bucati,impreuna cu frisca si untul pe bain marine.Cand s-a topit se lasa putin sa se racoreasca si se pune peste tort,dar bineinteles dupa ce am inmuiat si cativa capsuni pentru decor in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat din budinca si fructe