Floricele cu mac

de Miha in Piine, 11 Iun 2010 | 4108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • In plus:
  • ~50 g mac
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu mac:

Aluat:

Se prepara un aluat omogen si nelipicios.

Faina se cerne intr-in bol, se adauga sarea, apoi drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar. Se amesteca incet, se toarna si restul de lapte si se framanta un aluat omogen. In timpul framantarii se adauga si uleiul cate putin. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de gramantare+dospire.

Aluatul se imparte in bucati aproximativ egale, de cca 50 g fiecare si se modeleaza sub forma de biluta. Fiecare biluta se aplatizeaza si se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte, apoi se pune cu partea unsa in mac.

Cu o rigla, cu un card sau pur si simplu cu un cutit bine ascutit se face pe mijloc o taietura in forma de stea. Se intoarce invers, cu partea unsa cu mac pe  masa, apoi se trag colturile catre exterior.

Fiecare floricica astfle obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa cateva minute la dospit, dupa care se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.

Sursa de inspiratie. Nuuu...nu stiu rusa, dar stiu sa ma uit la poze. :))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.06.2010, 16:18

frumoase..as vrea si eu una

Ina 1

11.06.2010, 17:10

Chiar arata frumos! Felicitari, Miha

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 23:09

ce frumoase sunt

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui