Fileuri de muschi italienesti

de Rocsi in Porc, 6 Iul 2011 | 6125 vizualizari

 

Am vazut o data reteta pe euforia si cum aveam niste fileuri de muschi am zis sa pun reteta in practica.Eu in plus i-am facut un sos alb,iar busuiocul l-am inlocuit cu patrunjel verde(ce sa fac daca nu ma impact cu busuiocul)!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de muschi de porc
  • 2 linguri ulei de masline(merge si de floarea sorelui foarte bine)
  • sare
  • piper
  • un praf de boia de ardei iute
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie
  • busuioc(eu am inlocuit cu patrunjel verde)
  • pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura si jumatate faina alba
  • jumatate cana d elapte
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fileuri de muschi italienesti:

Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie.



Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute.



Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti.



Luam o tava ,asezam niste hartie de copt in ea si punem fileurile unul langa altul.



Curatam usturoiul,il pisam si il distribuim peste carnita.



Rosia o spalam,ii curatam pielita , o taiem cubulete si o punem deasupra.



Adaugam si o canita de apa,acoperim tava cu staniol,pe care il gaurim din loc in loc.



Dam tava in cuptorul incins ,la o temperature potrivita cam 30 minute.



Apoi luam staniolul si mai lasam vreo 10 minute sa prinda o culoare mai aurie.



Sosul:



Intr-un ceaunel (sau o cratica mai groasa) punem untul la topit.



Adaugam faina si o amestecam energic.



Adaugam laptele si invatim continuu cu un tel pana ce faina se dizolva,si nu raman cocoloase.



Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare si piper.



Lasam sa dea cateva clocote,timp in care invatim destul de des in sos,pana ce acesta devine destul de grosut.



Cand e gata inchidem focul,adaugam smantana si o incorporam bine cu telul.



Asezam pe o farfurie 2,3 fileuri,punem niste sos alb,apoi presaram busuioc(in cazul meu patrunjel).



Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de muschi italienesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muşchi de porc împletit ~300